maanantai 12. joulukuuta 2011

Vares 2 - Jäätynyt enkeli

Tässä kaikille Suomi-leffa faneille hieno elokuva! Itsehän en tykkää kovinkaan monesta suomalaisesta elokuvasta, mutta Juha Veijonen on vaan niin täydellinen näyttelijä. Ja monet muutkin elokuvassa esiintyvät näyttelijät, kuten Hissu. ;)

Juonta:
Yksityisetsivä Jussi Vares (Juha Veijonen) kutsutaan Poriin, jossa vanha tuttu ja nykyinen käytettyjen autojen kauppias (Björkman) tarjoaa miehelle keissiä. Ajopelivälittäjä haluaa puhdistaa maineensa, sillä tätä syytetään nuoren naisen murhasta. Niin Vares saa syyn uppoutua Porin paheelliseen elämään, huoriin, kaupungin valtaapitäviin korruptoituneisiin äijäpahasiin ja transvestiitteihin. Kun vastaan lopulta osuu Ruotsissa asti lusinut Veikko Hopea (Lampi), Vareksella on edessä vaikeat paikat.

Loppujen lopuksi älyttömän hyvä elokuva. Lueskelin muutamia arvosteluja ja useimmissa sanottiin että juoni oli väkisin väännetty vyyhti. Aluksi kaikki oli aika epäselvää, mutta loppujen lopuksi ainakin minä tajusin täysin idean, ja elokuvan loppu olikin nerokas. Toisaalta jotenkin kuvan, tai kuvauksen laatu oli outo. Ehkä ideana olikin saada kunnon räkälä tunnelma koko leffan ajaksi, mutta silti, minä olisin tykännyt vähän selkeämmästä kuvasta. Tai ehkä minulla on vaan huono näkö tai jtn :D Mutta, suomalaiset näyttelijät minun mielestäni tekivät hyvää jälkeä. Jasper Pääkkönen tosin oli jotenkin...vaisu? Mutta silti sopi ihan hyvin leffaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti