tiistai 6. joulukuuta 2011

Tuhkakaupunki


Kuva täältä.
 Cassandra Clare - Tuhkakaupunki (Varjojen kaupungit 2)

En muista olenko lukenut ensimmäistä osaa, toivottavasti olen.
Kirja lojui melko pitkään pöydälläni, enkä saanut sitä millään aloitettua, mutta kun sitten löysin aikaa lukemiseen, ei mennyt kauakaan kun sain teoksen jo päätökseen.

Kirja kertoo enimmäkseen Clarystä ja Jacesta, jotka ovat rakastuneet toisiinsa, mutta heillä on sama isä (Valentine). Valentine on kirjassa "pahis", en rupea sen tarkemmin selittämään asiaa, vaan kuvauksen voi lukea kuvan alta löytyvästä linkistä. Mutta siis, Clary alkaa seurustella Simon nimisen pojan kanssa ja toivoo unohtavansa Jacen. Kirjassa esiintyy myös Alec, joka on Jacen "veli", joka ilmeisesti seurustelee Magnus nimisen velhon kanssa. Kirjaan mahtuu siis hienosti samaa sukupuolta olevien suhteitakin. Kovinkaan monessa lukemassani nuorten kirjoissa ei tätä tapahdu.

Pidin erityisesti kirjan ensimmäisestä lauseesta "Suunnaton lasinen ja teräksinen rakennelma seisoi Front Streetin varrella kurkottaen kohti taivasta kuin kiiltävä neula." Heti kun avasi kirjan huomasi, että kaikki oli kuvailtu huolella. Alkoi heti nähdä kaiken mielessään tarkasti. Itse tykkään erityisesti juuri tästä kuvailemisesta, sillä silloin ei joudu pettymään missään tilanteessa, kuten tässä kirjassa petyin kun Simonilla olikin silmälasit. Olin jo ehtinyt muodostaa mielessäni tietyn kuvan kyseisestä henkilöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti